tisdag 26 augusti 2014

Jag har fastnat...

Jag stickar Bajads tillsammans med några andra i Caramel-KAL-gruppen på FB. Den är klurig, men rolig. Den har en sk. zigguratärm som ser isydd ut men är stickad direkt, som uppifrån-och-ner, fast trixigare. Jag måste vara pigg i huvudet och orka tänka när jag läser mönstret och stickar. Nu har jag fastnat. Jag förstår hur det ska bli men kommer inte fram dit.
Förtydligande: Jag kan inte riktigt förklara bra. Men enligt mönster ska jag ha stickat från framkant till ärmmaskor med en tråd av garnet som jag dragit bakom. Därför är stickspetsarna och garnändarna på olika ställen. Kanske jag skulle gjort något mer.

Jag ska fortsätta sticka där stickspetsarna är, men ni ser: bägge garnändar är vid markören till höger... Antagligen kan jag bara ta av garnet och fortsätta där jag tänker mig. Men jag ska se om jag får något svar i Åsa Tricosas grupp på Ravelry eller i KAL-gruppen först.

Jag har också börjat sticka en kofta till Tösen. Hon har lite egna önskemål och jag ska försöka tillmötesgå dem så gott jag kan.

Bägge koftor stickas i Supersoft från Magasin Duett.

fredag 22 augusti 2014

Min turkiska slända och jag!

Jag får då säga att jag blir riktigt nöjd med att det ser ut såhär efter andra försöket på min nyinförskaffade förstaslända.

Jag testade först lite "bonnaull" (som säkert inte är någon fulull, men svårare) för att få in rätta knycken och prova nystningen.

Men jag var bra sugen på min fina BFL-ull som jag köpte med sländan. Jag började spinna sent i kväll och oj vad det går! Nu är det en bra bit efter midnatt och jag spinner vidare en stund...

fredag 15 augusti 2014

Smålands Dagblad 14/8-14

Bra och snygg artikel i tidningen igår!

Även framsidan hade en liten bling!

söndag 10 augusti 2014

Sommarsticke 2014 till ända

Tösen, mamma och jag hängde upp, den numera traditionella, tvättlinan med stickat. Vi fixade och donade och väntade på gästerna till Sommarsticket.


Tösen tog hand om helgens Workshop. Loom-bands-tillverkning. Det skötte hon med bravur!

Jag hade bett Åsa ta med slända så att jag fick prova att spinna. Hon tog, förutom slända, med spinnrock och fibrer och jag är fast!

Ettan:

Tvåan:

 Magasin Duetts garner lockade till mycket garnshopping som vanligt!




tisdag 5 augusti 2014

Finbesök och spinnrock

Idag har vi haft finbesök av mormor och farmor. De var så nyfikna på nya huset och är vänner med varann men har inte träffats på två år. Mamma hämtade hit sin mamma och pappa hämtade hit sin mamma. Det blev husinspektion, laxmiddag och kaffe med praliner.

Vi började prata spinnrock. Jag ställde den hos farmor och hon drog tillrätta drivsnöret. Hon har spunnit förr och ska visa mig vidare när jag fixat trampsticka. Det skulle vara roligt att ha med mig någon fin ull i glada färger när hon visar mig. Vad ska jag satsa på?

lördag 2 augusti 2014

Zaria. Enkel och snygg.


Jag har stickat Zaria. 
Enkel sommarstickning med det lilla extra. Lätt att ta med överallt och man behöver bara slänga ett öga på mönstret någon gång på spetsdelen. Alla varv är räta.

Garnet är Magasin Duetts Donegal tweed som är så himla härligt! Jag stickade med 4:or.
Gör jag den igen så stickar jag några varv extra innan spetsdelen så att den blir längre. Men storleken blev skaplig ändå. Formen är assymetrisk, ena snibben är längre än den andra. Användbar.

Jag hade först tänkt sticka den mycket trendiga kombon "grå och senapsgul", men tog den här blågröna i stället och är mycket nöjd med mitt val. Mer jag. Särskilt när det kommer till "alla andra gör" då vill jag göra annors.