onsdag 30 mars 2011

Som så många andra....

...så har jag stickat ute i solen idag. Haruni på stickorna. Den här typen av bild förekommer flitigt i bloggar runt omkring nu i dagarna. Observera mina vårgröna naglar!
Tösen och jag tog en tur till lekparken i solen och avslutade utflykten med glass till henne.
I eftermiddag har jag packat 5 flyttkartonger och fler ska det bli när Tösen somnat. HUR ska vi få plats med allt pyssel och "utifall-att"-saker som vi har en hel källare till nu och som sedan ska få plats i en klädkammare och ett par garderober? Vi rensar ut rejält nu och kommer att rensa en vända till väl på plats i Småland.
Den 9:e april går flyttlasset! Jag längtar!

tisdag 29 mars 2011

Skirt och flärdfullt

 Jag fick hjälp av min Mor när jag inte kunde bestämma mig för vad jag skulle sticka. Hon beställde en sjal till en vän. Den skulle vara skir och somrig. Jag ville gärna sticka Haruni, och så fick det bli! Entrådigt Kaunigarn och stickor 3,5, mina acrylstickor som verkar funka bäst till lite strävare garner.
Den här kommer jag inte att repa upp. (Vilket jag tillslut gjorde med Annis också...)

Senaste turen till Småland tog vi en tur till "Garntanten" i samhället där Mor och Far bor, och där vi kommer att bo i närheten av inom kort! (Hon tyckte jag skulle ta över butiken när jag blir Smålänning igen.)
Hon har väl inte det utbudet av garner som jag blir alldeles till mig av. Men letar man en stund bland alla hyllor som är sprängfyllda med nystan och härvor, så kan man hitta små godbitar.
Tösen fick snabbt ögonen på ett glittrigt paljettgarn som hon ville ha en sjal i. I kombination med ett Alpaca Silk från Hjertegarn så kan det bli både mjukt och flärdfullt.
Jag köpte också ett sockgarn i höstiga färger och väntar in vad StickaMera sockklubb ska ha för sockmönster i April. Annars blir det Monkey eller Jaywalker.

måndag 28 mars 2011

Turår!?

Jag vann biljett till Syfestivalen i Jönköping!
Detta år har hittills gett mig väldig tur i garn-aktiga vinster.

torsdag 24 mars 2011

Fröken Kofta

Jag har två påbörjade koftor som legat i träda alldeles för länge. Den ena, som inte syns i bild, stickar jag på ikväll.  Den andra är den plommonlila jag snart ska ta itu med. Jag ÄLSKAR koftor, använder dem varje dag, och skulle inte lida av ett överflöd av dem. Jag jobbar faktiskt på att få ett överflöd av koftor. Jag skulle kunna titulera mig som Fröken Kofta (Tant Kofta är ju redan upptaget!)

onsdag 23 mars 2011

Varför gör jag såhär?

Här är min nästan färdiga Annis. Nu, när den är så gott som klar, vet jag inte om jag vill behålla den. Jag vet inte riktigt varför. Kanske är det för att nederkanten är för hårt upplagd, trots två försök. Jag tänkte att det inte skulle göra något, men det gör det. Kanske är det för att det är lite fel färg på garnet. Just nu är jag inte alls sugen på grå. Men kvalitén är underbar.
Så det blir nog ingen färdig Annis ikväll, som jag tänkt. Ska jag repa upp? Ska jag låta den ligga som den är ett tag? Ska jag sticka färdigt den och kanske bli nöjd ändå eller ha den som present?
Ibland blir det onödigt jobbigt!
Jag fortsätter att sticka på min grå (!) kofta istället. Den ville jag också repa upp här om dagen, men den ska bli klar!

Tack för alla lyckönskningar i förra inlägget!

måndag 21 mars 2011

Jo, det är som så...

... att vi ska flytta.
Äntligen ska vi flytta till den vackraste delen av Sverige: SMÅLAND!
Som jag längtat!

Vi har funderat i Smålands-banor ganska länge. Nu när det blev verklighet så har det gått väldigt snabbt. På en månad har vi definitivt bestämt oss. Sambon har fått jobb och jag har på gång. Lägenhet står och väntar för inflyttning under april.
Sambon har redan flyttat ner, han är inneboende hos sina svärföräldrar tills vidare. Jag arbetar fortfarande här, men vilken dag som helst "går jag också fri".
Tösen är kvar med mig och förbereder sig och sina dagiskompisar för flytten. Hon tycker det är spännande att flytta närmare alla sina kusiner. Alla bor inte i Småland, men de kommer närmare.
Den lilla extra bonusen är att vi blir grannar med min äldsta vän. Vi bodde grannar mina två första levnadsår och har alltid hållit kontakten. Hennes yngsta och Tösen blir dagiskompisar, hon längtar!

Det är alltså detta vi pysslat med ett tag nu. Allt har ännu inte fallit på plats, men vi är på god väg.

söndag 20 mars 2011

Vårgröna knoppsockor och krokusblå härva

Det märks att vi har haft en lång kall vinter, på mina sockor. Nu går det hål på dem en efter annan. Som tur är har jag snart ett par nya randiga sockor i knoppfärger.

Jag har fått ett "nytt" garn också. Det är en sjal som jag stickat och knappt använt. Så nu är den upprepad, tvättad och väntar på att få bli en ny sjal. Kanske denna Ginko.

Vi pusslar med vårt nya liv. Bitarna faller på plats mer och mer. Fortsättning följer....

torsdag 17 mars 2011

Ett paket

Jag vann en utlottning hos Min lille verden... Se så mycket fint!
Och då var det "bara" tröstpris.
Två nystan Arwetta, en "såndär magnetgrej" till att hålla reda på vart i mönstret man är (varför har jag inte haft en sån förr, jättesmart ju!), söta grodknappar (Tösen har bokat de gula), anteckningsbok och stickmarkörer (som var skådespelare i en teater ikväll innan läggdags).
TACK o TACK!

Och så är det Sambon som fyller år idag. Honom får vi fira i helgen, då han jobbat borta i veckan.

tisdag 15 mars 2011

Upprepat och Nybörjat

Mysteriestickningen är ett minne blott...
Det var en väldigt rolig stickning, så det känns inte som jag "stickat i onödan". Men sjalen var inget jag skulle använda så den får bli en Annis i stället. Månskärsformad, inte halvmåneformad. Så som jag vill ha det.
Garnet, Drops Baby silkealpaca, är väldigt mysigt att sticka i. Med vanliga metallstickor så blir det väldigt glatt...

måndag 7 mars 2011

Böcker och Sockhål

Årets bokrea för mig blev två stickböcker, som kom på posten idag. Jag har bläddrat i dem förut och det finns lite smått och gott i dem.

Tack för era kommentarer om hur ni gör med fina stickade sockor som det går hål i! Ett alternativ till är att repa upp och sticka nya sockor till Tösen. Jag använder mina sockor väldigt flitigt under vinterhalvåret så de går åt snabbt. Men där det inte går hål är garnet inte slitet. Men jag ska anstränga mig och laga vissa sockor i framtiden.

söndag 6 mars 2011

Solig söndag

Idag stickar jag illgrönrandiga sockor. Färgerna är mycket illigare i verkligheten än på bilden.

Då och då tar jag några varv på mysteriesjalen. Den är riktigt rolig att sticka, även om jag vet att slutresultatet kanske inte riktigt är vad jag skulle valt som sjalmönster om jag valt från ett färdigt mönster.

Ute skiner solen och smälter ner snön en bit, äntligen, äntligen!

tisdag 1 mars 2011

Roligt, Kul och Spännande


Min vinst från Torgstenen har kommit. Vilket paket!

Ikväll stickar jag på Blooming Mystery KAL, ledtråd 3. Det är en så rolig stickning! Den är svår att lägga ifrån sig, ändå ligger jag en vecka efter. Det är för att den kräver full uppmärksamhet något längre stunder och de stunderna är lite sällsynta. Men ikväll är en sån kväll.

Det händer spännande saker nu. Saker som handlar om livet och välmåendet. Det behöver vi. Det ska jag berätta mer om så småningom.