måndag 29 november 2010

Medveten konsument

Dottern har berättat för expediter, i alla besökta leksaksaffärer idag, att de måste sluta sälja en viss liten figur. För den är inte bra alls, den funkar inte! Det har hon sett på TV! Hon blev riktigt upprörd för varje affär som hade dessa populära figurer och började söka efter personal som hon kunde berätta detta för... Hon var väldigt envis att få ut sitt budskap!

söndag 28 november 2010

Utmaning och Utmärkelse!

Jag fick en utmaning av Krumitott, min vän.
Det handlar om 4 saker:
4 tv-program jag tittar på: Jag tittar inte ordentligt på något program. Men jag brukar välja kanaler med kriminalserier.
4 saker jag gjort idag: Sagt hej då till husvagnen för den här gången. Plockat fram lite juleljus. Ätit skumtomtar och After eight. Stickat många varv på en julklapp.
4 saker jag längtar efter: Småland. Jullov. Våren. Det eviga längtandet till eget hus.
4 saker på min önskelista: Hus.
Jag skickar utmaningen vidare till sambon som bloggar på Min Cynism och Rockymentary.


Jag har tidigare fått en utmärkelse av samma Krumitott. Motiveringen lyder:
"Gammal god vän som faktiskt var den som mest inspirerade mig till att börja sy. Du visade hur man ritade av mönster och andra tips. Lånade även ut "sy till barnen"-boken och då visste jag att det här med sömnad var min grej".

Även denna skickar jag vidare till "sambon som är fenomenal på allt som har med datorer och sladdar och elektriska apparater att göra. Mitt liv skulle vara mindre elektriskt utan dig!"

torsdag 25 november 2010

Garner och goda skratt förlänger livet!

Garner från Yll o Tyll. Heaven´s Hand,Vidal Alpaca och Knit Pro-spetsar 5,0.

Idag har jag, tillsammans med tre kollegor, varit på en mycket bra föreläsning. Damen som föreläste var dessutom "En av oss som alltid har stickning med sig i väskan". Hon stickade på en vacker grön halsduk. Roligt att få prata lite garner och mönster. Jag gav henne adressen hit, till bloggen.
H: Hoppas du hittar hit! Välkommen!
Och med så trevligt resesällskap så var det, för en gångs skull, väldigt roligt att ha långt att åka i bil. Mycket skratt blev det!

måndag 22 november 2010

Blockar på prov

Koftans axelvärmare med blad ligger och provblockas. Jag har inte avslutat ordentligt, stickan sitter fortfarande kvar. Det är svårt att veta hur stor den ska vara när jag inte kan prova på damen som ska få den. Halshålet får inte bli för stort samtidigt som den ska hänga ner på framsidan ordentligt. Därför provblockar jag och ser hur mycket jag kan och vågar sträcka ut den. Det vore bra om jag stickat löven färdigt, då räcker garnet jag har kvar, annars får jag skaffa ett nystan till.

lördag 20 november 2010

En stor väska, äntligen!

Jag ville ha en väska, en stor, i pärontyg. Jag hade material och idé och egentligen var det bara att sätta igång. Men att sätta igång kan ta lång tid för mig. Nu är den klar. En ordentligt tilltagen axelremsväska, ungefär i storlek som "vanlig" tygpåse. Jag var osäker på om axelremmen (tagen från en annars kasserad köpeväska) skulle räcka så jag sydde extra stora öglor att fästa dem i. Det visade sig vara en toppenidé, för nu kan jag även använda öglorna som handtag. Inuti är det orange foder med en extra ficka. Två knappar för att stänga igen väskan med, eller ha mindre öppning. Jag är nöjd!


Här är min första julklappsstickning. Jag har planerat att sticka 4 julklappsstickningar i år. Vi får se hur det går. Annars är folk vana vid att få en halvfärdig stickning i julklapp som jag stickar färdigt under julhelgen, och det funkar ju det med. Men den här kommer att bli klar. Det är Koftans axelvärmare i Sandnes Alpakka.

torsdag 18 november 2010

Jag vill vinna tyger

Hos Re-dizain vill jag vinna härligt solgula tyger.

Och hos Lullaby & La La vill jag vinna ännu mer fina tyger.

 Håll tummarna för mig!

måndag 15 november 2010

Present till Far

Tösen fick lite hjälp med att fixa Fars-dags-present. Sambon fotar mycket och jag tänkte att det nog skulle vara skönt med ett par lyxiga halvvantar. Fadern blev mycket glad och han ser fram emot nästa fotoutflykt.
Mönstret är egenpåhittat med lite kik på kiltumme i ett herrvantsmönster. Resåren är kedjor varav en går upp längs hela vanten. Garnet är Fleece Artist Merino 2/6. Ett garn som har blivit stickat och upprepat två gånger och inte fått ett spår av slitenhet. Det kan man kalla kvalité! Stickor 3,0.
Jag tycker det är väldigt trevligt att de passar även mina händer. Om nu jag skulle ut på fotoutflykt någon gång...

torsdag 11 november 2010

Dagens roliga!

Det roliga bara fortsätter...
Jag fick ett mail från Sofia från 365 saker du kan slöjda idag. Där står det såhär: 
"Jag tänkte bara tala om att ditt inlägg igår är det inlägg som fått mest klick på en dag. 2727 unika besökare klickade på ditt inlägg!"
Kul va!?

Jag ska också berätta att jag var på ett väldigt trevligt stickcafé igår. Det var i byns ganska nyöppnade stickbutik. Det var väldigt länge sedan jag var iväg på ett "riktigt" stickcafé. Jag sitter ju en stund på online stickcafé varje tisdag. Men det är inte riktigt som På riktigt.
Det gjorde mig gott. Ibland behövs sånt där lite extra mycket.

onsdag 10 november 2010

Dagens roliga!

Kika in på 365 saker du kan slöjda idag. Det är så roligt att få uppskattning på det här viset.

tisdag 9 november 2010

Jello

Vi provade att äta Jello idag. Det gör vi nog inte om...
Men att bara lämna den där roligt dallriga illrosa gelén gick inte an.
Det blev en rolig stunds Jellolek och det kan Tösen tänka sig att göra en gång till...
Nu är händerna vackert illrosa.

lördag 6 november 2010

Skrämmer vi det onda: BU!

Det är mycket pyssel nu för tiden. Tösen är väldigt händig med saxar, tyger, pappersvikningar, målningar och lim. När hon är i startgroparna för pysselstund säger hon: "Jag behöver papper, sax, tejp, tyg och en gammal möbel vi inte använder." 
Hon har inte fått ge sig på några möbler än. Men vem vet, vi kanske har en blivande Tapetserare här. Fast själv är hon just nu väldigt inriktad på att bli Balettdansös. Hon övar varje dag framför spegeln i full balett- eller prinsessutstyrsel.

Jag är äntligen av med värken i armen, fem dagar var jag utan mitt livselixir och kurerade mig med värksalva. Igår var jag redo igen och firade med att beställa mönster och starta en ny liten stickning. En halsduk till Tösen i Feather and fan-mönster (garnet är inte så skrikigt i verkligheten som bilden vill visa). Det är nämligen inte bara vantar som försvinner fortare än kvickt på hennes dagis. En halsduk är borta bara vi har hunnit ta dit den. Det är konstigt det där.

måndag 1 november 2010

Egna pulsvärmare och ond arm

Vi har haft långhelg i husvagnen och där finns inte så många måsten. Jag har aldrig med mig datorn och TV´n är liten och väljs lätt bort. Jag hade laddat med nya och gamla stickningar för flera timmars sticktid. Jag blev färdig med ett par pulsvärmare i födelsedagsgarnet med eget lövmönster. Mönstret försvinner men det gör inget, det syns ju att det är något som händer. Nästa stickning var tänkt att bli en mössa i det lila garnet och så hade jag precis påbörjat ett par beställda pulsvärmare med pärlor.
 Men det blev inte mer stickat. Jag trodde jag sträckt överarmen, men mer troligt är nog att jag
fått en liten inflammation. Nu har det gått två dygn och jag har inte stickat en maska. Armen är mycket bättre, men känns vid vissa rörelser och lyft. Jag hoppas jag kan ta fram en stickning i morgon kväll igen. Det är väldigt duktigt av mig att inte ens ha tjuvstickat på över två dygn! 

Tur att den här lilla Tösen är med oss överallt. Då har vi aldrig tråkigt!