fredag 30 juli 2010

Ännu mera lyx!

Se så fina garner jag fått i pris av Knitarina! Det är Vålberggarn i färgen Blåeld och handfärgat redgarn från Sannsticks. Fantastiska färger! Ännu mer fantastiska i verkligheten. Det röda skulle bli en väldigt fin Ishbel och det blå blir troligen ett par vantar.
Tack o Tack Katarina!

Det är roligt med dessa Tillsammansstickningar, hoppas det dyker upp fler snart!

onsdag 28 juli 2010

Astrid Lindgrens värld


Vi skulle kunna åka dit flera gånger om året. Där är så fint och mysigt och välordnat. Fina miljöer. Bra teaterföreställningar och andra uppträdanden. Tösen älskar det, och vi också. Vi fick en heldag där när vi var i Småland förra veckan. Toppendag med Pippi, Ronja, Madicken och Raggmunk med fläsk.

tisdag 27 juli 2010

I kvällningen

Så här på kvällskvisten sätter jag mig med ett glas iste och väljer och vrakar bland stickningarna. Jag klappar på mitt nya nystan. Bloggar några rader. Njuter av sommaren. Och bestämmer mig slutligen för att lägga upp till ett par sockor, Dribbling drops, StickaMeras Sockklubbsmönster för Juni månad.

Mera lyx!

Det här fantastiskt fina garnet vann jag i VM-stickningen. Ett riktigt lyxgarn. Det är Eva som skickat det. Stort tack Eva! Det är verkligen vackert i sin härva och jag ska välja mönster med omsorg innan jag nystar upp det. Och när jag gjort det så har jag ju ännu en etikett till min samling.

Jag har skickat iväg mitt paket till Katten i garnet. Hoppas det faller henne i smaken.

måndag 26 juli 2010

Samlare

Jag är lite dålig på att slänga saker. Etiketterna runt garner till exempel. Jag tänker att jag ska spara dem så länge jag stickar med garnet. OM det skulle vara något med just det nystanet eller om jag behöver ett färgningsnummer till eventuell mer garn av samma sort. Men sedan blir de bara liggande längst ner i min garnlåda, bortglömda. De tar ju inte så mycket plats precis och märks inte så värst mycket. I morse tog jag itu med att städa i min låda och hittade massor av etiketter och många är riktigt fina. Sanningen att säga så slängde jag många, men ungefär så här många sparade jag. Tänk om jag kommer på att göra något kul med dem. De tar ju, som sagt, inte så mycket plats.

Förra veckan köpte jag mig en ny fin dator med äpple på. Idag har den fått ett tråkigt enkelt fodral för att skyddas lite. Jag funderar nu över ett roligt stickat eller sytt överdrag till.

söndag 25 juli 2010

Scroll Lace Scarf

En färdig semesterstickning, från Ysoldas Whimsical Little Knits 2. Jag förstod inte avmaskningen som var skriven, det skulle ha blivit en lite picotkant så jag gjorde på vanligt vis. Det gick åt ganska lite garn, kanske för lite och kanten upptill bara rullar sig. Jag vet faktiskt inte om jag ska behålla den...

torsdag 22 juli 2010

Hinner inte sticka så mycket just nu.

Vi är på vift ute i landet och har det gott. Förra veckan var vi på Liseberg för första gången med Tösen. Det var roligt både för henne och oss.Nu är vi i Småland och har det gott. I dag har jag köpt en efterlängtad dator, som funkar snabbt och bra utan att slå av hela tiden. Nästan lite onödigt bra för mig men visst känns det trevligt med extra lyx.
Jag ska fortsätta att lyxa och köpa ett riktigt fint garn nästa gång jag "behöver" ett nytt nystan, då till en Ishbel. Nu har jag stickat drygt halva spetsen på Scroll Lace Shawl. Lätt och trevlig stickning.

måndag 19 juli 2010

Jippi! Jag vann!

Inte mindre än två priser kammade jag hem i VM i fotbollsstickning!
I kategorierna UFO´n och Sjalar. Jag ser fram emot prisutdelningen.

Vi är ute på vift. Vi har varit i Trollhättan och Göteborg. Nu är vi i Småland, hos Mor och Far, och ska ut på lite äventyr här med. Jag återkommer om det.

onsdag 14 juli 2010

Vi äter jordgubbsglass med hjärt- och glitterströssel.

Jag planerar smidiga semesterstickningar. Det blir något från Ysoldas små trevliga böcker. Sjalar antagligen. Får man någonsin nog av sjalar?

söndag 11 juli 2010

Och så kom regnet!

Ah, vad skönt det är att få lite friskt i luften.
Regn och fortfarande sommar-klänningsvarmt, men gummistövlarna var tvunget att ha på. Skuren kom snabbt. Först började det lukta gott sommarregn, sedan hörde jag tunga droppar innan det kom över mig. Jag var tvungen att rädda mig och Whimsical Little Knits 2 in under tak.
Nu är det härligt att höra sommarregnet utanför.

torsdag 8 juli 2010

Tappanoket och cykeltoket

Vidden på oket verkar ju räcka nu, men jag är inte färdig med alla ökningar... Jag VILL inte repa upp igen, stackars garn som slits fram och tillbaka. Fast det hade kanske räckt med en storlek mindre ändå. Det blir någon mellanstorlekvariant. Jag ökar kanske några maskor till, det kan nog bli bra.

Cykeln är ihopsatt och cyklad på, vi går så bra ihop cykeln och jag. Jag får byta framskärm när det kommit en ny till affären, trots att den nu blir lite använd. Klart att jag vill använda cykeln när jag köpt den! Jag ska också få lite cykelattiraljer som kompensation för tokeriet.

onsdag 7 juli 2010

Mina kära

Prima balerina

Efter att Tösen sett lite balett på barnprogram i morse, så blev det ett väldans tjat att behöva ett par balettskor. NU!
Vi rotade i tyg och bandskåp och hittade färger som dög och har knåpat ihop ett par små ballerinor. Visst finns det något liknande att sticka?

Mellan kojbygge, lek och badtur så har jag fått flera balettuppvisningar till Abba-musik idag. Härlig semesterunderhållning!

tisdag 6 juli 2010

Det skulle ha blivit så bra.

Igår köpte jag en cykel för att fira att semestern börjar. Idag skulle jag sätta ihop den. Typiskt att jag hittar en jätterepa på framskärmen! Det är tydligen inte så lätt som att bara bryta en förpackning och ta en framskärm ur en annan cykelkartong, hela cykeln ska in och bytas. Oavsett om jag lämnar in min hela, fast trasiga cykel, eller om vi bara byter framskärm på Coop, så har de ju en trasig cykel... Eller hur!?
Ett annat alternativ är att sätta ihop cykeln, använda den så länge och vänta på att affär´n ska beställa och få hem en ny framskärm som vi sedan ska byta till. Onödigt krångligt tycker jag.
Sambon, som är en väldigt bra förhandlare när det gäller sånt här, väntar nu på att cykelansvarig på Coop ska ringa för att göra ett krångligt köp enkelt.

Tråkigt att inte kunna sätta ihop sin nya cykel och glida iväg på sommarvägarna nu när jag har sån lust.
Nu står den bara där och ser ynklig ut.

Men jag har i alla fall semester! Och det är jag glad för!

söndag 4 juli 2010

Femtioelfte gången...

... jag börjar sticka på kofta i Muskatgarnet, känns det som. Nu ska det väl bli bra i alla fall.
Det ska bli Tappan Zee, en uppifrån-och-ner-kofta med lite krus och långa ärmar.

Jag har haft två spelningar i dag. I morse på ett museum här i byn. Ett Madickenhem (som dottern kallade det). Där huserar en gammal dam, säkert 90 år. Hon kallade mig Fru *Efternamn* när hon tilltalade mig hela tiden. Det kändes också väldigt Madickenaktigt och ovanligt eftersom jag inte ens är gift och inte alls någon fru.

Tack för alla kommentarer om min Teardrop! Jag blir så glad!

lördag 3 juli 2010

Teardrop

Här är min varmgula Teardrop. Stickad med stickor 5 i Drops Alpaca, nästan 3 nystan gick åt och den var väldigt kul och lätt att sticka.
Mitt bidrag i VM i fotbollsstickning.
Det är härlig tyngd i sjalen med Alpacan. Jag har inte blockat den så mycket, den gör lite av det jobbet själv.
Trevligt att bli färdig med en sjal på sommarens varmaste dag. Ja, ja, svalare dagar och kvällar kommer, den får vila ett tag. Nu njuter jag av ljumma vindar så här på kvällskvisten och tittar då och då på sjalen som hänger och är snygg över en stolsrygg.

fredag 2 juli 2010

4 år

Idag fyller Tösen 4 år. Hon väntar otåligt på att få ta en tur med sin nya sparkcykel. Sedan blir det kalasförberedelser och kakbak.

torsdag 1 juli 2010

Nytt i mitt mönsterbibliotek

(Bilden är lånad från Ysoldas blogg)

Jag beställt Whimsical Little Knits 1 från Ysolda Teague. Beställer man mönster via Ravelry idag så lämnar hon rabatt för att fira sin födelsedag. Jag är mest intresserad av Ishbel, det kan vara en roligt och skapligt enkel semesterstickning. Men jag kommer troligtvis att använda fler av mönstren.